Menu Zavrieť

Test a výber 10 najlepších remosiek + Ako vybrať remosku

Remoska (tiež pečenie panva) je malou elektrickou rúrou, ktorá je ľahko prenosná. Môžete ju poznať z čias socializmu, pretože vznikala v časoch socialistického Československa. Remoska je totiž českým vynálezom, ktorý sa znovu stáva populárnym.

Vymyslel ju Oldřich Homuta a Remoska je českým vynálezom, ktorý vznikal v Prahe.

Súčasné remosky sú modernou prenosnú rúrou, ktoré je vybavená ohrevom zhora. Jej veľkosť nie je toľko odlišná od klasických panvíc alebo rôznych hrncov.

Remoska je populárny hlavne kvôli svojej prenosnosti. Vďaka tomu sa hodí ako do domácnosti, tak aj na rôznych cestovanie, pretože ju využijete s rodinou pri kempovaní. Dá sa bezpečne napájať aj z autobatérie.

Panvica na pečenie toho zvládne veľa. Vie teda nielen variť, ale aj smažiť, grilovať, dusiť, a dokonca v nej aj upečiete kurča, bravčové kotlety alebo aj múčnik. Je to praktický spotrebič nielen do domácej kuchyne, ale aj do improvizované kuchyne na cestách. Vďaka jej výhodám teda nie je pochýb, že sa stáva v poslednej dobe zase populárnym prístrojom.

Výhodou pečící panvice je napríklad fakt, že je oveľa úspornejšie, menšie a efektívnejšie ako klasická rúra na pečenie a oproti bežnej panvici sa vám jedlo na ňu nepripáli a navyše je schopná fungovať samostatne a nepotrebujete k nej žiadny externý ohrievač.

V dnešnej dobe môžete na trhu zakúpiť už mnoho modelov pečúcich panvou nielen od firmy Remoska ale aj od ostatných výrobcov, a preto ich výber nemusí byť úplne jednoduchý.

7 dôvodov pre remosku

Prečo si zvoliť remosku pre pečenie, vyprážanie a varenie? Tu uvádzame 7 dôvodov prečo si musíte zakúpiť tento úžasný spotrebič do vašej kuchyne:

  • Možno v nej piecť, variť, smažiť, dusiť, zapekať
  • Jedlo nemožno pripáliť
  • Má všestranné použitie
  • Pokrmy sa neprepaľujú, a teda sú zdravé
  • Možno ju použiť aj mimo domova
  • Jedlá sú mäkká a nevysušené
  • Jedlá si lepšie zachovajú chuť a arómu

10 najlepších remosiek

V tomto porovnaní sme pre vás vybrali 10 najlepších modelov remosiek. Urobili sme analýzu všetkých dostupných modelov na trhu. Vybrali sme pre vás tie najobľúbenejšie a najlepšie remosky, ktoré sú najlepšie hodnotené od zákazníkov. V tabuľke nižšie nájdete 10 najlepších remosiek vrátane dôležitých parametrov. Tabuľku si môžete zoradiť podľa svojich preferencií. Môžete si tak napríklad zoradiť tabuľku od najlacnejších remosiek.

NázovVzhľadPríkon (W)Objem (v l)Nastavitelná teplotaSpínač vypnutia / zapnutiaOrientačná cena (s DPH v €)Dostupnosť
Remoska R 22 GrandRemoska R 22 Grand5804NieÁno95,90Zobraziť v obchodoch
ETA Pečenka 0133 90000ETA Pečenka 0133 900004754,3NieÁno89,90Zobraziť v obchodoch
REMOSKA R21 F ORIGINALRemoska R 21F TC ORIGINAL4002NieÁno95,90Zobraziť v obchodoch
Remoska R 22F GrandRemoska R 22F Grand5804NieÁno103,90Zobraziť v obchodoch
Remoska R 21 originalRemoska R 21 original4002NieÁno79,90Zobraziť v obchodoch
ETA Pečenka Max 0133 900104754,3NieÁno89,90Zobraziť v obchodoch
ETA 1133 90000ETA Pečenka MINI 1133 900004753NieÁno103,52Zobraziť v obchodoch
ETA Festa 0161ETA Festa 016112003ÁnoÁno35,90Zobraziť v obchodoch
Clatronic PP 3570Clatronic PP 357015002,77NieÁno48,35Zobraziť v obchodoch
Guzzanti GZ 610Guzzanti GZ 61020005,5ÁnoÁno40Zobraziť v obchodoch
Po kliknutí na odkaz “Zobraziť v obchodoch” budete presmerovaný na porovnávací server Heureka. Na ňom si možno porovnať ceny jednotlivých obchodov a prečítať si recenzie a hodnotenia užívateľov u rôznych modelov remosiek.

Časti remosky

Z akých častí sa skladá remoska? Panvice na pečenie sa skladajú z odnímateľného veka, hrnce (panvice) a stojanu.

Odnímateľné veko – Táto časť je tým najdôležitejším na remoske. V tomto veku je zabudovaná tepelná špirála, ktorá dokáže všetko na panvici zahriať. Vďaka nej si tak pripravíte jedlo nezávisle na iných spotrebičoch. Stačí vám k tomu len elektrická energia. Odnímateľná veka bývajú vybavené praktickými držadlami vyrobených z plastu. Vďaka tomu sa o ne pri varení nespálite.

Hrniec / panvica – V tejto časti dochádza k príprave jedla a pokrmov. Hrniec je vybavený praktickými držadlami pre pohdlné prenášanie. Väčšinou býva vyrobený z hliníka. Vnútorný povrch, kde prebieha príprava pokrmov, býva vyrobený z teflónu. Teflon je doteraz najlepším materiálom pre varenie, pečenie a vyprážanie, pretože sa vám na ňom väčšina jedál vďaka jeho vlastnostiam nepripáli a neprichytí.

Stojanček – Tretia a zároveń poslednú časť na remoske. Stojančeky môžu byť vyrobené buď z tvrdeného plastu alebo z ocele. Do stojanu pohodlne dáte hrniec s vekom. Stojanček oddelí podklad od rozápelené panvy. Bez použitia stojančeku by ste si mohli zničiť napríklad kuchynskú linku, pretože rozpálená pečenie panvica bude dosahovať vysokých teplôt.

Ako vybrať remosku

Pri výbere vhodného modelu remosky treba myslieť na množstvo dôležitých parametrov. Je dôležité myslieť na parametre ako je cena, príkon, veľkosť, objem a ďalšie. Pred tým, než remosku nakúpite, je dôležité mať tie najlepšie informácie pre kúpu ideálneho prístroja. Preto vám prinášame ucelený návod na to, ako vybrať remosku . V nasledujúcej časti si spoločne prejdeme všetky parametre.

Cena remosky

Cena je veľmi dôležitým parametrom pri výbere vhodného modelu remosky. Mnoho ľudí porovnáva remosku s klasickými rúrami. A podstatnou výhodou remosky je oproti rúre jej cena. Pri výbere vhodnej remosky si môžete vybrať z mnohých značiek. Ak nebudete trvať na originálne značke Remoska, môžete si zakúpiť aj alternatívne a často aj lacnejšie značky.

Teraz sa poďme pozrieť na to, v akých cenových hladinách sa jednotlivé modely pečúcich panvou a remosiek pohybujú.

Cenová hladina do €

V tejto cenovej hladine zakúpite rad lacných modelov, ktoré môžu mať menší objem a horšie vzhľad. Tiež spracovanie niektorých modelov môže oneskorovať v tejto cenovej kategórii. Príkon u týchto model býva okolo 700 W.

Cenová kategória od € do €

V tejto cenovej kategórii zakúpite už o niečo lepšie modely s lepším spracovaním a s väčším objemom. Síce tu nekúpite originálne Remosky, ale aj tak tu zakúpite celkom slušné modely, ktoré vám rozhodne neurobia hanbu.

Cena € a viac

Tu sa nachádzame už v prakticky najdrahšie cenovej hladine. V tejto kategórii už zakúpite aj originálne modely značky Remoska. Stretnete sa tu s vyšším výkonom, moderným vzhľadom a vyšším objemom. Môžete si vyberať z rôznych farieb a tvarov remosiek. Ak sa pozriem ďalej a to nad hladinu €, tak narazíte na modely, ktoré svojou konštrukciou dokážu veľmi efektívne využiť príkon a ponúknu tak rýchle pečenie aj s malým príkonom, čo je značnou úsporou pre vašu peňaženku.

Tvar remosky

U remosiek sa najčastejšie stretnete s 3 tvary. Najčastejšie to sú okrúhle, štvorcové a obdĺžnikové modely remosiek.

  • Okrúhla remoska – jedlo sa vám neprichytáva v rohoch
  • Štvorcová remoska – pekný dizajn, nevýhodou môže byť prichytávanie v rohoch
  • Obdĺžniková remoska – tiež pekný dizajn, prakticky sa veľmi nelíši od štvorcového prevedenia

Objem

Objem je dôležitým parametrom pri výbere remosky. Odvíja sa od neho celková veľkosť panvy, a to je dôležité najmä ak budete s remoska často cestovať.

U objemu je tiež dôležité zohľadniť to, pre koľko ľudí budete pripravovať pokrmy. Pre rodinu s počtom 3-4 ľudí sa hodí objem okolo 4 litrov.

Hmotnosť

Hmotnosť sa odvíja od objemu, veľkosti a tvaru remosky. Hmotnosti je dôležité venovať pozornosť najmä ak s ňou chcete často cestovať.

Preto myslite na hmotnosť, aby ste nemali príliš veľa starostí pri cestovaní a kempovanie s príliš ťažkým predmetom.

Veľkosť

Po objemu a hmotnosti je veľkosť ďalším dôležitým parametrom. Od objemu sa odvíja veľkosť celej panvy. Na veľkosť myslite najmä vtedy, ak plánujete veľa cestovať. U veľkosti je nutné myslieť na správnu šírku, výšku a hĺbku pečenie panvy.

Príkon

Príkon sa udáva vo Wattoch. Je jedným z veľmi dôležitých parametrov pri výbere novej remosky.

Všeobecne platí, že čím väčší budete mať objem, tým je aj väčšia príkon daného modelu.

Čím väčší máte príkon, tým väčšia je spotreba elektrickej energie u daného výrobku. Teda ak nechcete zbytočne platiť veľa peňazí za elektrickú energiu, vyberajte model, ktorý je energeticky efektívne.

Možno naraziť na remosky s príkonom od cca 300 W až do cca 1 800 W.

Napájanie remosky prebieha klasicky zo zásuvky. Ak ste na cestách, tak možno využiť aj napájanie za pomocou meničov z 12 V a 24 V na 230 V.

Funkcie

Hlavným účelom pečenie panvy je piecť, smažiť, variť a dusiť. U remosiek a pečenie panvíc sa môžete stretnúť s niekoľkými funkciami. Od počtu funkcií sa odvíja aj cena a daný príkon.

S akými funkciami sa najčastejšie stretneme?

  • Časovač (minútka) – časovač je veľmi užitočnou funkciou, pretože si môžete nastaviť, ako dlho bude pečenie panvica vykonávať proces prípravy pokrmu
  • Displej – Displej vám uľahčí nastavenie teploty, časovača a ďalších funkcií, ktorými môže byť daný model remosky vybavený.
  • Nastaviteľná teplota – Umožňuje vám pohodlne prednastaviť teplotu na ktorú budete piecť / smažiť / variť. Toto nastavenie iste každý pozná z rúry na pečenie.

Čistenie panvy

Jednoduché čistenie je jedným z faktorov, ktorým je dobré priradiť tiež istú dôležitosť. Rozhodne neplatí, že by sa všetky pečenie panvice dali jednoducho umyť vo vašej umývačke. Pri výbere teda myslite na to, či daný výrobca udáva možnosť umývania v umývačke.

Väčšina panvíc u býva vyrobená z teflónu, a preto nie je dobré používať kovové a ostré nástroje pri jej čistení.

Ako používať remosku

Ako správne používať remosku? Remoska kuchynským spotrebiče pre mnoho použitie. S týmto prístroja možno pohodlne grilovať, vyprážať, piecť, dusiť atď.

Pri príprave jedla na rúry panvici nie je nutné ju akokoľvek predhrievať. Pri miešaní rozhodne nepoužívajte ostré nástroje a príbory. Najlepšie urobíte, ak použijete drevené nástroje na miešanie.

Veko, ktoré je napájané elektrickou energiou, nikdy neponárajte do vody a nevkladajte ho do umývačky. Je nutné ho umyť iba ľahko namočeným handrou.

Teplá časť veka by mala vždy smerovať smerom nahor.

Značky pečúcich panvou

Aké sú dostupné značky pečúcich panvicou na našom trhu? Poďme sa pozrieť na tie najdôležitejšie. Povieme si o tom, ako vznikli a čo od nich môžete očakávať u pečúcich panvou.

Remoska

Remoska je známou značkou a tento názov sa už vžil ako všeobecné označenie pre pečenie panvy. Niektorí ľudia pečenie panvici nepovedia inak ako remoska. Názov remoska je už veľmi dlho vžitý, pretože remosky tú sú s nami už niekoľko desiatok rokov. Remoska sa začala sériovo vyrábať cca v roku 1957 v Kostelci nad Černými lesy. Názov Remoska je odvodený od vtedajšieho štátneho podniku Remos. Po páde socializmu sa na remosky takmer zabudlo. V roku 1994 bola založená firma Remoska, ktorá nadviazala na úspešnú výrobu originálnych remosiek. Originálne Remosky sú veľmi obľúbené nielen v Česku, ale aj v zahraničí. Veľa populárne sú napríklad vo Veľkej Británii, a dokonca aj v USA, Kanade, Austrálii alebo v Nemecku. Firma doteraz vyrobila už viac ako 3 milióny kusov originálnych modelov remosiek. Originálnych remosiek nájdeme na našom slovenskom trhu v niekoľkých variantoch.

ETA

Kto by nepoznal českú značku ETA? Mnohí z nás si ju pamätáme si ako výrobca vysávačov. Táto firma sa dnes zaoberá výrobou mnohých domácich spotrebičov vrátane pečúcich panvou. S na pečenie panvicami ETA si doprajete skvelá a chutné jedlá, ktorá rozhodne nebudú pripálená. Vie toho naozaj veľa a ak hľadáte dobrý pomer cena / výkon a pekný dizajn, potom sú pečící panvy od značky ETA vhodnou voľbou. U značky ETA sa stretnete najmä s modelovými radmi ETA Pečenka, ETA Festa a ETA Piesta.

Clatronic

Clatronic je na našom trhu už známou značkou po niekoľko rokov, ktorá si získala na obľube u českých zákazníkov. Môžete si u nej zakúpiť ako veľmi lacné pečenie panvy, tak i kvalitné modelovú radu. U značky Clatronic si tak každý nájde model, ktorý bude presne pre neho. Hlavnými cieľmi tejto značky sú kvalita a atraktívny dizajn. Vďaka týmto prioritám si zakúpite vzhľadné modely, ktoré vám budú slúžiť po mnoho rokov.

Guzzanti

Panvice na pečenie od značky Guzzanti sú vyrábané najmä ako vysoko výkonné modely. Tieto panvice od značky Guzzanti majú k dispozícii rôzne funkcie, ako je napríklad nastaviteľná teplota, časovač a mnoho ďalšieho.

Tristar

Od značky Tristar zakúpite veľmi cenovo dostupní pečenie panvy. Pokiaľ chcete základné modely, ktoré majú za hlavný cieľ piecť, smažiť, variť a dusiť, tak vám budú modely od značky Tristar plne stačiť.

Concept

Značka Concept je česká. Počiatky tejto značky siahajú do roku 1991. Zaoberá sa predajom domácich spotrebičov. Stala sa tiež dodávateľom domácich spotrebičov vrátane pečúcich panvicou na slovenský trh. Od značky Concept v súčasnosti zakúpite pečenie panvicu s dobrými parametrami. Tieto výrobky sa vyznačujú priaznivou cenou a jednoduchým ovládaním.

Záverom

Vybraní vhodnej remosky nakoniec nebolo tak zložité. Pri výbere remosky myslite na vhodnú veľkosť, objem, cenu, príkon a funkcie.

Dúfame, že sme vám s pomohli s tým, ako vybrať tú najlepšiu a najvýhodnejšiu remosku. Želáme vám veľa chutných uvarených jedál a pokrmov nielen pre vás, ale aj pre vašu rodinu a priateľov. Z vašej novej rúry na panvice sa stane skvelý pomocník nielen u vás doma v kuchyni, ale aj na cestách pri kempovaní. Pečenie panva je naozaj skvelým pomocníkom, ktorý má mnoho využitie.

Test a výber 10 najlepších remosiek + Ako vybrať remosku
5 (100%) 1 vote